joure-verbouw-woonhuis-1joure-verbouw-woonhuis-1a
joure-verbouw-woonhuis-2
joure-verbouw-woonhuis-3
joure-verbouw-woonhuis-4

LEVENSLOOPBESTENDIGE WONING JOURE

opdrachtgever particulier
realisatie in uitvoering
programma woonhuis met nieuwe uitbreiding
inhoud

Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen met relatief weinig zorg. Maar als zij gezondheidsklachten krijgen, kunnen aangepaste woningen of extra zorg nodig zijn. Het is belangrijk dat ouderen zelf op tijd nadenken over de vraag hoe ze straks willen wonen. Het kabinet trekt op dit moment extra geld uit om ouderen langer thuis te kunnen laten wonen.

Met het oog op deze ontwikkeling hebben we een typische jaren 60 woning levensloopbestendig ontworpen. Hoge woonkwaliteit op de begane grond is daarmee extra belangrijk. Daarvoor wordt de woning aan de tuinzijde vergroot met een moderne uitbreiding. Door de toepassing van grote raampartijen in gevel en dak, wordt veel zon- en daglicht binnengehaald voor een behaaglijk binnenklimaat.

De huidige woning uit de jaren 60, verlangt naar een restyling van het exterieur en interieur. Om energieverbruik te verminderen, wordt de woning  tevens verduurzaamd naar de huidige eisen van de tijd. De gevels van de woning worden na­-geïsoleerd, de houten vloer wordt ingewisseld voor een geïsoleerde betonvloer en er worden nieuwe aluminium kozijnen met triple beglazing toegepast. Het gevelmetselwerk wordt, naast het keimen ervan, verfraaid met accenten in het metselwerk om de woning een herkenbaar en eigentijds karakter te geven.

De dakpannen worden vernieuwd om het tot een smaakvol geheel te maken. Op deze manier zetten we in op een woning waarin de bewoners in hun eigen vertrouwde omgeving oud kunnen worden.