jous-haskerhorne-uitbreiding-woonhuis-1
jous-haskerhorne-uitbreiding-woonhuis-2

TRANSFORMATIE WOONHUIS HASKERHORNE

opdrachtgever particulier
realisatie niet gerealiseerd
programma tuinkamer, kantoor en slaapkamer
inhoud

Het bestaande woonhuis is karaktervol en kenmerkt zich door de jarig ’30 stijl. In de loop der tijd is de woning uitgebreidt en heeft er her en der woningverbetering plaatsgevonden wat geleidt heeft tot een prachtig en ruim opgezette woning met een smaakvol interieur.

Achter de woning zijn de bestaande bijgebouwen onsamenhangend ontworpen. Wens van de opdrachtgever is het realiseren van een extra slaapkamer op de verdieping en mogelijk daarbij het opwaarderen van de bestaande bijgebouwen tot een kwalitatief hoogwaardig geheel.

Op de verdieping is een slaapkamer bedacht, welke het volume het bijgebouw vergroot. Er is aansluiting gezocht bij de omringende bebouwing met lage gootlijnen om het volume zo goed mogelijk als bijgebouw in te passen. Door het geheel in 1 materiaal uit toe voeren worden de huidige onsamenhangende bijgebouwen getransformeerd naar een eenduidig geheel met als resultaat 1 duidelijke en helder bijgebouw. Een spannend contrast wordt gecreeerd tussen heden en verleden; een karakteristiek woonhuis met daarachter een moderne uitbreiding.

Op de begane grond wordt het wonen gedeeltelijk uitgebreidt met extra woonruimte welke mogelijkheden biedt zowel aan een patio als tuingericht te wonen met een weids uitzicht. Vanaf de tuin ontstaat hierdoor een aantrekkelijk en zorgvuldig ontworpen gevel en zal de aanblik van de woning, vanaf deze zijde enorm versterken.