JOUS architecten Joure_verbouw tuinkamer woning Joure 2
JOUS architecten Joure_verbouw tuinkamer woning Joure 3
JOUS architecten Joure_verbouw tuinkamer woning Joure 1

VERBOUW WOONHUIS JOURE

opdrachtgever particulier
realisatie in voorbereiding
programma vergroting van woonkeuken
oppervlakte

Voor een woning in Joure hebben we een eigentijdse uitbreiding ontworpen. Kenmerkend voor de woning is de L-vormige plattegrond. De tuin ligt op het zuiden, maar door de kleine ramen is het contact met tuin minimaal, laat staan de beleving van de zon. Door de bijkeuken te verplaatsen naar de garage, is een vergroting van het woonoppervlak mogelijk, welke tegelijkertijd aan de tuinzijde uit gebreid wordt. De huidige keuken krijgt hierdoor een hogere woonkwaliteit en neemt een centrale plek in tussen de woonkamer, eetkamer en buitenterras. Door grote glasvlakken wordt het contact met de tuin gemaximaliseerd en zon letterlijk naar binnen gehaald, wat zorgt voor een behaaglijk klimaat in de winter. Tijdens zomerse dagen biedt het grote overstek juist een schaduwrijke plek en voorkomt opwarming van de woonkeuken door de zon.