woonhuis-rottevalle-1
woonhuis-rottevalle-2
woonhuis-rottevalle-3

WOONHUIS ROTTEVALLE

opdrachtgever particulier
realisatie in uitvoering
programma woonhuis met vijf slaapkamers
inhoud 640 m3

Deze woning is ontworpen met een optimale oriëntatie op de zon. Het huis wordt voorzien van grote raampartijen, waardoor volop gebruik gemaakt wordt van binnenvallend daglicht om voordeel te halen op besparing van energie. De afwisseling met kleine ramen zorgt voor een gevelbeeld en zorgen voor meer privacy in ruimtes waar dat gewenst is. De kopgevels van de woning worden voorzien van een zwarte bakstenen en de zijgevels worden bekleedt met verduurzaamde, zwarte houten planken. Daarmee benaderd het huis het karakter van een schuur, maar legt tegelijkertijd ook een relatie met materialisering van de naastgelegen woningen in de straat.

Onder de kap bevinden zich 4 slaapkamers, een badkamer en een vide boven de woonkamer. Beneden bevinden zich de eetkamer, woonkamer, berging en extra (slaap-) kamer. De eetkamer is gesitueerd aan de straat, de woonkamer aan de tuin. De keuken vormt het centrale hart van het huis en is gevat in een houten meubel tussen woonkamer en eetkamer. Op eenvoudige wijze kan de eetkamer fysiek van de woonkamer gescheiden worden door schuifdeuren, welke weggeschoven kunnen worden in het houten meubel van de keuken. Aan de langszijde van het huis is een terras gekoppeld, begrensd met een halfhoge muur welke zorgt voor een windluwe zitgelegenheid.