NATUURLIJK INPASBAAR

Momenteel is de bouw van het nieuwe molenschuur bij de poldermolen ‘De Rietvink’ in het natuurgebied de Rottige Meente, in volle gang. De bestaande molenschuur heeft zijn beste tijd gehad en beschikt niet over sanitaire voorzieningen voor bezoekers. In de nieuwe molenschuur maakt onderdeel van de huidige molentuin, welke opgesteld wordt voor publiek.

De verschijningsvorm van de nieuwe schuur is sober, maar warm en natuurlijk gematerialiseerd. Een houten constructie bepaalde de sfeer van het interieur, waar o.a. exposities en reparaties aan onderdelen van de molen plaatsvinden. Met het hergebruik van bestaande dakpannen en de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen houden we de impact op dit historische landschap zo laag mogelijk en voegt de schuur zich op natuurlijke wijze naar zijn context.

 

JOUS architecten Joure_expositieruimte molenschuur Nijetrijne