JOUS_optopping appartementen Zaandam 4

WAT EEN UITZICHT

Als beëindiging van het voormalige stadskantoor is de optopping vormgegeven als een lichte kroonlijst, welke door middel van een terugliggende plint los komt van...
Lees verder
JOUS_brandweerkazerne Surhuisterveen 8

AANGEBRAND

De materialisatie bestaat veelal uit cradle - to - cradle materialen of ‘groene’ materialen, welke in de toekomst te hergebruiken of te recyclen zijn en daarmee volledig passen...
Lees verder
JOUS_nieuwbouw woonhuis Franeker 1_1

TUSSEN STEEN EN RIET

Kenmerkend voor het ontwerp is de dubbelzijdige oriëntatie op de woonstraat en het rietlandschap. Een gevouwen, zinken dak en robuust gemetselde kopgevels versterken deze...
Lees verder
JOUS_schuurwoningen Lekkum 11

SAMEN WONEN

Op inbreidingsplan “it Aai” te Lekkum worden zes nieuwe particuliere schuurwoningen gebouwd. De verkaveling en de verschijningsvorm van de woningen is geïnspireerd op het...
Lees verder
JOUS_Kantoor Kroes Marine Projects 13

AUTONOME BOX

De houten 'box’ wordt op het huidige balkon geplaatst, waarbij de nieuwe kozijnen in het bestaande gevelvlak worden geplaatst. De op zichzelf staande uitbreiding...
Lees verder
harlingen-brandweerkazerne

CIRCULAIR

‘Re-duce, re-use en re-cycle’ en ‘droog bouwen’ zijn de belangrijkste circulaire uitgangspunten voor dit project. De nieuwe brandweerkazerne bestaat uit een demontabel staalskelet voorzien ...
Lees verder
JOUS_Kantoor JOUS architecten 1

NATUURLIJK FUNCTIONEEL

Het geheel is opgetrokken uit een demontabele staalconstructie omkleedt met zwarte gevelpanelen. De gevels worden voorzien van op afstand gemonteerde houten lamellen, welke ook...
Lees verder
JOUS_brandweerkazerne Baflo 1

GOUD VEUR BAFFELT

Het hoofdvolume bestaat uit twee heldere, functionele bouwdelen met lessenaarskap voor stalling en kantoor en staan haaks op elkaar gesitueerd. Deze haakvorming plattegrond met...
Lees verder
JOUS_nieuwbouw woning Lekkum 1

BESLOTEN MAAR NIET HEUS

Het ontwerp voor deze moderne, vrijstaande woning nabij Leeuwarden, is gericht op een eenvoudige vormentaal welke doormiddel van ingrepen en materialisatie verbijzonderd is. Deze...
Lees verder
JOUS_verbouw woning Joure 1

DAS GENIETEN

Het visuele contact met de tuin en het water plus het binnenhalen van veel daglicht vormen de uitgangspunten voor het ontwerp. Goed voorbeeld hiervan...
Lees verder
JOUS_verbouw kantoor CBO Meilan 1

GEBRUIK HET DAK

Het kantoor onderscheidt zich in zijn functie ten opzichte van de basisschool, wat tot uiting is gebracht in een prominentere hoofdentree en de materialisering...
Lees verder
JOUS architecten Joure_verbouw tuinkamer woning Joure 2

VOL OP ZON

Door grote glasvlakken wordt het contact met de tuin gemaximaliseerd en wordt de zon letterlijk naar binnen gehaald, wat zorgt voor een behaaglijk klimaat...
Lees verder
woonhuis-rottevalle-1

FRIVOOL EN LICHT

Deze woning is ontworpen met een optimale oriëntatie op de zon. Het huis wordt voorzien van grote raampartijen, waardoor volop gebruik gemaakt wordt van...
Lees verder
brandweerkazerne-lemmer-1

VURIG ROOD

In een prettig team, waarbij zowel de Veiligheidsregio als de gemeente betrokken waren, hebben we overleg gehad met het blusteam, aannemers, onderaannemers, adviseurs etc....
Lees verder
jous-renovatie-woonhuis-joure-2

EEN NIEUWE JAS

De semi-bungalow in Joure is gebouwd in 1966, met de voor die tijd sprekende gele baksteen, witte houten kozijnen, bruine betonnen dakpannen en gemetselde...
Lees verder
JOUS_Kantoor Kroes Marine Projects 6

MARITIEM KARAKTER

Het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw heeft een rechthoekige basis en vorm waarbij, door het plaatsen van een aantal grote gevelopeningen, een amorfe structuur...
Lees verder
jous-kantoor

ENERGIENEUTRAAL

Dit kantoor is energieneutraal gemaakt door vele duurzame voorzieningen toepassingen, zoals het gebruik van aardwarmte, de zonnepanelen op het dak, LED- verlichting met daglichtregeling...
Lees verder
jous-bedrijfspand-visser-joure-1

INDUSTRIEEL EN WARM

Het bedrijfspand wordt gekenmerkt door eenvoud en de combinatie van een stalen huid, glas en duurzaam houten gevelelementen. Door de gebruikte materialen reageert het gebouw...
Lees verder
jous-haskerhorne-uitbreiding-woonhuis-1

SPANNEND CONTRAST

Achter de woning zijn de bestaande bijgebouwen onsamenhangend ontworpen. Wens van de opdrachtgever is het realiseren van een extra slaapkamer op de verdieping en...
Lees verder
JOUS architecten_jonge architectenprijsvraag 2015_8

TUSSEN DE KADERS

Kunst kan elk formaat hebben. Kunst zoals bijvoorbeeld schilderijen of foto’s van grote waarde, worden ingelijst of omgekaderd om het belangrijk te laten zijn,...
Lees verder
goingarijp

UITZICHT OP HET MEER

Met het ontwerp voor deze recreatiewoning hebben we de uitstraling van de karakteristieke bijgebouwen in het dorp gecombineerd met een eigentijdse architectonische kwaliteit, waardoor...
Lees verder
joure-verbouw-woonhuis-1

LANGER ZELFSTANDIG

Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen met relatief weinig zorg. Maar als zij gezondheidsklachten krijgen, kunnen aangepaste woningen of extra zorg...
Lees verder
JOUS_verbouw-Sionskerk-3

VERBINDING MET DE HEMEL

De moderne uitstraling en de hoogte van de uitbreiding presenteert de kerk opnieuw aan haar omgeving. Bewust is gekozen voor een hoogteaccent. Niet alleen...
Lees verder
JOUS_optopping appartementen Zaandam 4

WAT EEN UITZICHT

Als beëindiging van het voormalige stadskantoor is de optopping vormgegeven als een lichte kroonlijst, welke door middel van een terugliggende plint los komt van...
Lees verder
JOUS_brandweerkazerne Surhuisterveen 8

AANGEBRAND

De materialisatie bestaat veelal uit cradle - to - cradle materialen of ‘groene’ materialen, welke in de toekomst te hergebruiken of te recyclen zijn en daarmee volledig passen...
Lees verder
JOUS_nieuwbouw woonhuis Franeker 1_1

TUSSEN STEEN EN RIET

Kenmerkend voor het ontwerp is de dubbelzijdige oriëntatie op de woonstraat en het rietlandschap. Een gevouwen, zinken dak en robuust gemetselde kopgevels versterken deze...
Lees verder
JOUS_schuurwoningen Lekkum 11

SAMEN WONEN

Op inbreidingsplan “it Aai” te Lekkum worden zes nieuwe particuliere schuurwoningen gebouwd. De verkaveling en de verschijningsvorm van de woningen is geïnspireerd op het...
Lees verder
JOUS_Kantoor Kroes Marine Projects 13

AUTONOME BOX

De houten 'box’ wordt op het huidige balkon geplaatst, waarbij de nieuwe kozijnen in het bestaande gevelvlak worden geplaatst. De op zichzelf staande uitbreiding...
Lees verder
harlingen-brandweerkazerne

CIRCULAIR

‘Re-duce, re-use en re-cycle’ en ‘droog bouwen’ zijn de belangrijkste circulaire uitgangspunten voor dit project. De nieuwe brandweerkazerne bestaat uit een demontabel staalskelet voorzien ...
Lees verder
JOUS_Kantoor JOUS architecten 1

NATUURLIJK FUNCTIONEEL

Het geheel is opgetrokken uit een demontabele staalconstructie omkleedt met zwarte gevelpanelen. De gevels worden voorzien van op afstand gemonteerde houten lamellen, welke ook...
Lees verder
JOUS_brandweerkazerne Baflo 1

GOUD VEUR BAFFELT

Het hoofdvolume bestaat uit twee heldere, functionele bouwdelen met lessenaarskap voor stalling en kantoor en staan haaks op elkaar gesitueerd. Deze haakvorming plattegrond met...
Lees verder
JOUS_nieuwbouw woning Lekkum 1

BESLOTEN MAAR NIET HEUS

Het ontwerp voor deze moderne, vrijstaande woning nabij Leeuwarden, is gericht op een eenvoudige vormentaal welke doormiddel van ingrepen en materialisatie verbijzonderd is. Deze...
Lees verder
JOUS_verbouw woning Joure 1

DAS GENIETEN

Het visuele contact met de tuin en het water plus het binnenhalen van veel daglicht vormen de uitgangspunten voor het ontwerp. Goed voorbeeld hiervan...
Lees verder
JOUS_verbouw kantoor CBO Meilan 1

GEBRUIK HET DAK

Het kantoor onderscheidt zich in zijn functie ten opzichte van de basisschool, wat tot uiting is gebracht in een prominentere hoofdentree en de materialisering...
Lees verder
JOUS architecten Joure_verbouw tuinkamer woning Joure 2

VOL OP ZON

Door grote glasvlakken wordt het contact met de tuin gemaximaliseerd en wordt de zon letterlijk naar binnen gehaald, wat zorgt voor een behaaglijk klimaat...
Lees verder
woonhuis-rottevalle-1

FRIVOOL EN LICHT

Deze woning is ontworpen met een optimale oriëntatie op de zon. Het huis wordt voorzien van grote raampartijen, waardoor volop gebruik gemaakt wordt van...
Lees verder
brandweerkazerne-lemmer-1

VURIG ROOD

In een prettig team, waarbij zowel de Veiligheidsregio als de gemeente betrokken waren, hebben we overleg gehad met het blusteam, aannemers, onderaannemers, adviseurs etc....
Lees verder
jous-renovatie-woonhuis-joure-2

EEN NIEUWE JAS

De semi-bungalow in Joure is gebouwd in 1966, met de voor die tijd sprekende gele baksteen, witte houten kozijnen, bruine betonnen dakpannen en gemetselde...
Lees verder
JOUS_Kantoor Kroes Marine Projects 6

MARITIEM KARAKTER

Het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw heeft een rechthoekige basis en vorm waarbij, door het plaatsen van een aantal grote gevelopeningen, een amorfe structuur...
Lees verder
jous-kantoor

ENERGIENEUTRAAL

Dit kantoor is energieneutraal gemaakt door vele duurzame voorzieningen toepassingen, zoals het gebruik van aardwarmte, de zonnepanelen op het dak, LED- verlichting met daglichtregeling...
Lees verder
jous-bedrijfspand-visser-joure-1

INDUSTRIEEL EN WARM

Het bedrijfspand wordt gekenmerkt door eenvoud en de combinatie van een stalen huid, glas en duurzaam houten gevelelementen. Door de gebruikte materialen reageert het gebouw...
Lees verder
jous-haskerhorne-uitbreiding-woonhuis-1

SPANNEND CONTRAST

Achter de woning zijn de bestaande bijgebouwen onsamenhangend ontworpen. Wens van de opdrachtgever is het realiseren van een extra slaapkamer op de verdieping en...
Lees verder
JOUS architecten_jonge architectenprijsvraag 2015_8

TUSSEN DE KADERS

Kunst kan elk formaat hebben. Kunst zoals bijvoorbeeld schilderijen of foto’s van grote waarde, worden ingelijst of omgekaderd om het belangrijk te laten zijn,...
Lees verder
goingarijp

UITZICHT OP HET MEER

Met het ontwerp voor deze recreatiewoning hebben we de uitstraling van de karakteristieke bijgebouwen in het dorp gecombineerd met een eigentijdse architectonische kwaliteit, waardoor...
Lees verder
joure-verbouw-woonhuis-1

LANGER ZELFSTANDIG

Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen met relatief weinig zorg. Maar als zij gezondheidsklachten krijgen, kunnen aangepaste woningen of extra zorg...
Lees verder
JOUS_verbouw-Sionskerk-3

VERBINDING MET DE HEMEL

De moderne uitstraling en de hoogte van de uitbreiding presenteert de kerk opnieuw aan haar omgeving. Bewust is gekozen voor een hoogteaccent. Niet alleen...
Lees verder