ZON EN WATER

“Kijk, daarom hebben wij jullie bureau gevraagd!”, aldus onze opdrachtgever, welke gisteren blij verrast was met onze aanpak voor de uitbreiding van hun piramidewoning in Joure. De wens voor een groot zonnedak hebben we gecombineerd met ‘een hap uit het dak’, waardoor de beleving van het water rondom de woning versterkt wordt.

Bovenop de bestaande garage komt een extra slaapkamer bereikbaar gemaakt middels een verbindingsgang met de bestaande woning. De gevels en het dak blijven onaangetast door ramen. Op en top privacy wordt hiermee gegarandeerd. Alleen de hap in het dak zorgt voor een groot daglichtvenster voor het slaapvertrek met een prachtige zichtlijn over het water.

Om dit idee te versterken en een modern contrast aan te brengen met de bestaande woning, wordt de uitbreiding compleet gematerialiseerd in één materiaal. Zelfs de gevels van de bestaande garage worden ingepakt om deze voorgestelde ingreep te maximaliseren.

 

JOUS architecten Joure_verbouw piramidewoning Joure 1
JOUS architecten Joure_verbouw piramidewoning Joure 3
JOUS architecten Joure_verbouw piramidewoning Joure 2