TOCH MAAR MOOI OP JE DAK

Het hergebruik van materialen vinden wij heel goed passen binnen onze nieuwbouwprojecten. Dit keer hebben we dat gedaan door bestaande dakpannen toe te passen bij de nieuwbouw van de expositieruimte in Nijetrijne. De authentieke dakpannen, lagen al lange tijd opgeslagen op het terrein, al bijna verdwenen tussen het riet. Nu worden ze opnieuw gebruikt in combinatie met een houten gevelbekleding en een houten draagconstructie. Daarmee is het karakter van de nieuwe molenschuur bepaald. Met het hergebruik van materialen en de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen houden we de impact op dit historische landschap laag en voegt de schuur zich op natuurlijke wijze in zijn context.

In de schuur zullen exposities over de molen en reparaties aan onderdelen van de molen plaatsvinden. Momenteel is de bouw van het nieuwe molenschuur bij de poldermolen ‘De Rietvink’ in het natuurgebied de Rottige Meente, in volle gang.  De nieuwe molenschuur maakt onderdeel van de huidige molentuin, welke opgesteld wordt voor publiek.