BRANDWEERKAZERNE DIDAM

Langs de Doetinchemseweg van Didam verrijst een nieuwe, duurzame brandweerkazerne. De gemeente Montferland wil graag een nieuwe kazerne realiseren op basis van de blauwdruk die wij eerder ontwikkeld hebben. Een blauwdruk waar één op één op voortgeborduurd wordt en aansluit bij de eisen en wensen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Niet alleen de reeds bewezen functionaliteit van de blauwdruk zetten we opnieuw in, maar ook onze opgedane kennis uit eerder gerealiseerde brandweerkazernes. Zo worden voorbereidingskosten bespaard en tijdwinst behaalt. Dit maakt dat wij, na eind november opdracht gekregen te hebben, samen met onze adviserende partners nog voor de kerstvakantie de blauwdruk uitwerken tot een indieningsgereed plan. Daarin krijgt deze kazerne uiteraard zijn eigen identiteit, toegespitst op de karakteristieken van de plek.

Dit project is een samenwerking van
Gemeente Montferland
Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland
Projectis Bouwmanagement
Bela Consult
JOUS architecten
Goudstikker de Vries
Ingenieurs- en adviesbureau Technion
Verhoeve & Faber