BRANDWEERKAZERNE DIDAM

Onlangs melden wij u al over de nieuwe brandweerkazerne langs de Doetinchemseweg te Didam. Met gepaste trots tonen wij graag het ontwerp voor de nieuwe kazerne welke wij in opdracht van de gemeente Montferland hebben gemaakt. De aanwezige bomen op de huidige locatie vormen de inspiratie voor het ontwerp. De houten gevels verbeelden de ritmiek van de boomstammen, welke straks plaats maken voor de nieuwe kazerne. Een forse, overhoekse erker zoekt contact met de naastgelegen skatebaan en de rotonde. In combinatie met de glazen stallingsdeuren worden de activiteiten in de kazerne zichtbaar. Zo heeft dit uiterst functionele gebouw een natuurlijk en ingetogen karakter gekregen, maar met een geheel eigen identiteit. De bouw zal medio april 2021 gaan starten.

Dit project is een samenwerking van
Gemeente Montferland
Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland
Projectis Bouwmanagement
Bela Consult
JOUS architecten
Goudstikker de Vries
Ingenieurs- en adviesbureau Technion
Verhoeve & Faber