JALOERSMAKEND UITZICHT

Het Friese landschap in al zijn eenvoud is prachtig. Zo vinden ook de opdrachtgevers van deze uitbreiding. Met de uitbreiding van deze authentieke arbeiderswoning wordt het landschap betrokken bij de nieuwe woonruimte. Dit biedt vanaf de verdieping een jaloersmakend uitzicht over de landerijen tussen Leeuwarden en Vrouwenparochie.

De huidige eisen en wensen voor wat betreft het beoogde wooncomfort, waren niet te realiseren in de kleine arbeiderswoning. Toch blijkt het behoud van deze woning van meerwaarde te zijn voor zowel onze opdrachtgever, als het Friese landschap. De nieuwe uitbreiding is als kop-hals-romp doorgezet, als herkenning van de Friese symboliek en blaast daarmee nieuw leven in deze plek.

De nieuwbouw is een bijna volledig houten bouwsysteem. Een massief houten verdiepingsvloer, houten buitenwanden en – daken vormen een gezond en circulair geheel en stonden garant voor een snelle bouwtijd. Het totale casco is volledig geprefabriceerd in de werkplaats en stond in 2 dagen overeind op locatie. Naast deze korte bouwtijd, scheelt het behoorlijk in de CO2-uitstoot door minder verkeersbewegingen naar de bouw. Het duurt nog even voor alles gereed is, maar nu al genieten de vaklui van het fantastische uitzicht.

 

 

 

 

 

 

 

JOUS architecten Joure_uitbreiding Vrouwenparochie_1
JOUS architecten Joure_uitbreiding Vrouwenparochie
JOUS architecten Joure_uitbreiding Vrouwenparochie_2