RUIMTE VOOR EEN NIEUW HUIS

In het kader van ‘Ruimte voor Ruimte’ ontwerpen wij een vrijstaande woning in de landerijen nabij Joure. Het gehele traject voor de ‘Ruimte voor Ruimte’ – regeling hebben wij mogen begeleiden. Dit biedt onze opdrachtgever nu de ruimte voor een nieuw huis. We zijn nu terecht gekomen in de onderzoeksfase, om in deze landschappelijke setting een passend woonhuis te realiseren.

We knutselen op dit moment aan meerdere maquettes, waarmee we onze eigen ontwerpen kritisch onderzoeken om de uiteindelijke kwaliteit te verhogen. Dit het helpt onze opdrachtgever te kiezen voor het beste concept. Het nieuwe huis bestaat uit twee afzonderlijk hoofdvolumes, beide voorzien van een zadelkap en wordt geplaatst in de richting van de landschappelijke structuur.

Het volumineuze huis wordt toegesneden op het herkenbare bebouwingsbeeld van de locatie, waarmee het verwijst naar de agrarische gebouwen in de omgeving. Ieder afzonderlijk volume heeft een eigen functie en krijgt een sterke relatie met het landschap, wat de belevingswaarde van het interieur vergroot. Het nieuwe woonhuis wordt functioneel gescheiden van de kamers voor de B&B, wat tot uiting komt in een verbindend volume tussen beide hoofdfuncties en dient als toegang tot de woning. Bij binnenkomst vormt een lange zichtlijn het eerste contact met het uitgestrekte landschap. Prachtig toch!? Wij knutselen graag nog even door om dit concept te versterken!

 

 

 

 

 

 

 

JOUS architecten Joure_nieuwbouw woonhuis Joure