RESPECT VOOR WAT IS

De verbouwing van de boerderij in Terkaple verloopt gestaag. We verbouwen de boerderij tot een karaktervol en modern woonhuis, waarmee de boerderij behouden blijft voor het Friese landschap. Met respect voor wat is, wordt het contrast tussen de bestaande elementen van de boerderij en de nieuwe invulling steeds meer zichtbaar. De specifieke wens van de opdrachtgever om vanuit de woonkamer zicht te houden op beide ûleboerden, krijgt gestalte.

De getrapte verdiepingen maken het zicht op deze karakteristieke ûleboerden mogelijk en geven eveneens een ruimtelijke beleving aan het nieuwe woongedeelte, zoals de originele hooischuur met zijn houten gebinten dat voorheen deed. Vanwege de uitvoering ligt er nu nog een werkvloer ter plaatse van de zolder, maar straks raak je niet uitgekeken op de nieuwe ruimtelijkheid van de voormalige hooischuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOUS architecten Joure_verbouw boerderij Terkaple