HORIZONTALE GELEDING

Op dit moment zijn we actief met een ontwerpopgave voor een fraai woonhuis in Heerenveen, op de rand van het prachtige Oranjewoud. In al ons enthousiasme willen we dit project dan ook graag met de buitenwereld delen. Samen met onze ambitieuze opdrachtgever die oog voor detail heeft, werken wij aan het uitdagende ontwerp met een hoogwaardige kwaliteit.

De vanuit het BeeldKwaliteitsPlan vastgelegde eisen, zijn gericht op een horizontale geleding van het architectonische beeld, welke rondom het woonhuis vertaald worden in horizontale banden met grote overstekken.

De ruimte tussen de horizontale banden vullen wij met drie houten volumes bestemd voor bergen, logeren en slapen. Deze houten kernen verhullen de privacy gevoelige ruimten, maken het ontwerp plastisch en geven richting aan het uitzicht van de open woonruimten. Naast deze vaste, houten kernen bestaat het woonhuis verder volledig uit glazen gevels.

De combinatie met de L-vormige plattegrond, zorgt ervoor dat de verschillende woonruimten zoals woonkamer, eetkamer, keuken en speelkamer zicht op elkaar én de tuin hebben. De gebogen vormentaal aan de achterzijde van het woonhuis omarmt de tuin, waarin grote boom intimiteit geeft aan deze plek en, samen met de bouwkundige overstekken, zorgt voor de nodige zonwering voor het transparante woonhuis.

JOUS architecten Joure_woonhuis Heerenveen 3
JOUS architecten Joure_woonhuis Heerenveen 2
JOUS architecten Joure_woonhuis Heerenveen 1