TEAMKAMER PRO DRACHTEN

Op 1 augustus jongstleden zijn de scholen OSG Singelland de Vennen en CSG Liudger de Ring samen verder gegaan onder de naam PRO Drachten. Beide scholen zijn ondergebracht in hetzelfde gebouw maar zullen vanaf nu ook gezamenlijk een breed aanbod aan onderwijs aanbieden. Bij deze samenwerking behoort ook één gezamenlijke teamkamer. JOUS architecten heeft hiervoor verschillende ideeën mogen aanreiken. Deze plannen zullen vanaf nu definitief worden uitgewerkt.

De twee personeelskamers zijn samengevoegd tot een open ruimte. Er is een ruime pantry realiseert die tevens als leskeuken zal worden gebruikt. De studenten krijgen zo de kans hun eerste ervaringen in het bedienen en serveren op te doen. In de teamkamer wordt bewust gekozen voor een andere sfeer als in de school. Dit om het rust moment voor de docenten te bevorderen. Er is gekozen voor een ruime, open entree richting de teamkamer, voor een goede zichtbaarheid. De prijzenkast krijgt een prominente plek in de gang.

Het interieurplan is opgesteld met de natuur als leidraad, net als in het onderwijs. De nieuwe achterwand zal worden uitgevoerd als groenwand, om zo ook het binnenklimaat te verbeteren. Een groenwand zorgt voor een betere vochthuishouding en schonere lucht in een ruimte. Er is gekozen voor een kleurenpalet van groen met een okergele accentkleur.  Er zijn verschillende zitmogelijkheden gerealiseerd, passend bij de werkzaamheden van overleggen, werken en relaxen. Verschillende bestaande meubels zullen van een nieuw jasje worden voorzien en zo hergebruikt worden in het nieuwe ontwerp. Waardoor ook bewust met hergebruik en materialen wordt omgegaan. Eindresultaat een duurzaam ontwerp!