SAMEN KOM JE VERDER

Vanaf dit schooljaar trekken de bouwopleidingen van het Friesland College en ROC Friese Poort gezamenlijk op. Dit gebeurde nadat een overeenkomst ondertekend werd voor verregaande samenvoeging van de bouwopleidingen die voor beide scholen in Leeuwarden waren gevestigd.

De scholen hebben hun krachten gebundeld om – nu en in de toekomst – te zorgen voor ambitieus en eigentijds MBO in een sector die zich steeds ontwikkelt.

De bouwopleidingen zijn met ingang van studiejaar 2022-2023 samen gestart aan de locatie Anne Wadmanwei in Leeuwarden van ROC Friese Poort. Na een enthousiast samenwerkingstraject met opdrachtgever opleidingsmanagers en docenten van beide opleidingen, krijgen de studenten op deze locatie gezamenlijk les in een aantrekkelijk, nieuw studielandschap. Afgelopen zomer zijn de bestaande ruimten grondig verbouwd en opnieuw ingericht. Met behoud van plafonds, vloeren en wanden is een nieuwe indeling voor de onderwijsruimte bedacht met twee instructielokalen en een omvangrijke projectruimte.

Het ‘gevoel van de bouw’ komt in de projectruimte sterk terug, waardoor herkenning ontstaat en een identiteit die past bij de bouwopleiding. Er zijn, naast een herkenbare leeromgeving, ook afgebakende leerzones in deze projectruimte aanwezig. Deze worden gebruikt als open werkplekken, afgesloten spreek- en werkruimten en ruimten om te exposeren of te presenteren.

Dit project is een samenwerking van:
ROC Friese Poort en Friesland College
JOUS architecten
Van Wijnen Vastgoedbeheer
Pranger Rosier Installaties
Ahrend