JOUS ONTWERPT KINDCENTRUM

Ons architectenbureau is geselecteerd om het ontwerp voor het nieuwe Kindcentrum te Klazienaveen te maken, in opdracht van Stichting Viviani en Stichting Primenius. De katholieke basisschool Pastoor Middelkoop en de christelijke basisschool de Kap zullen samen met de voorschool rond de zomer van 2025 hun intrek gaan nemen in dit nieuwe gebouw.

Het nieuwe kindcentrum biedt ruimte aan twee basisscholen onder één dak, welke gezamenlijk gebruik gaan maken van de centrale hal met een XL speellokaal en een multifunctionele ruimte met bibliotheek. Dit speellokaal kan meervoudig worden gebruikt en verbonden worden met de beide ontdek- en leerpleinen van de scholen. Het speellokaal heeft een belangrijke functie. Niet alleen voor het bewegen met kleuters, maar voor alle leerlingen in het kader van bewegend leren.

Onze ruime ervaring in scholenbouw, heeft geleidt tot dit lang gekoesterde resultaat. Wij zijn dan ook erg trots dat wij, in samenwerking met LindHorst Huisvestingadviseurs, Meijer & Joustra en Enervisie aan dit project een bijdrage mogen leveren en een vitaal en gezond gebouw mogen ontwerpen voor de komende generaties van Klazienaveen.

.