Gert Lammerts

Na het afronden van zijn studie HTS Bouwkunde (afstudeerrichting architectuur) in 1997, volgt Gert tot 2000 de vervolgopleiding aan de Academie voor Bouwkunst te Groningen. Als ontwerper ontwikkelde hij een voorliefde voor hedendaagse architectuur; functionalisme met een minimalistische inslag. Zijn ontwerpen kenmerken zich door een eenduidige en afleesbare vormgeving met ruimte voor eigen interpretatie. Niet alleen de buitenzijde, maar ook het interieur wordt daarbij betrokken. Hij vindt het van belang dat een gebouw zich in de tijd kan plaatsen.

Gert heeft ruime ervaring opgedaan bij architectenbureau’s. Bij JOUS houdt hij zich, naast het ontwerpen van gebouw en interieur, ook veelal bezig met het technisch uitwerken van projecten in o.a. tekeningen, berekeningen en STABU-bestekken. Een goed ontwerp verdient een accurate en nauwkeurige uitwerking, waarbij een zorgvuldige keuze in materialisering en detaillering van groot belang is. Door contrast en reliëf kunnen concepten worden versterkt en door structuur en openheid kan het binnenklimaat worden beïnvloed. In de loop der jaren heeft hij onder andere gewerkt aan kantoren, kerken, particuliere en projectmatige woningbouw, bedrijfsgebouwen, praktijkgebouwen, horeca, multifunctionele centra en leasure buildings.

Naast architectuur heeft Gert al lange tijd een interesse in fotografie. Hierin is hij meer een ‘regisserend’ dan een ‘registrerend’ fotograaf. Werk van hem werd gepubliceerd, geëxposeerd en is te koop in kunstgalerieën.