Tjitte Kootje

Durk heeft, na zijn studie MTS en vervolgopleiding BNA/VTS, vanaf 1979 ervaring opgedaan door als projectleider vele bouwkundige projecten bij een gemeentelijk architectenbureau in Emmeloord te mogen realiseren. Na 25 jaar is Durk, vanaf 2006, gestart met een eigen bouwkundig adviesbureau. Gedurende tien jaar is het dit bureau uitgegroeid tot een teken- ontwerpbureau. Een exercitie van bouwadvies naar architectenbureau was nog een grote wens en kwam uiteindelijk in 2017 op zijn pad. 3 september 2018 is het nieuwe architectenbureau werkelijkheid geworden.  

Bouwprojecten integraal benaderen, goed voorbereiden, zorgvuldig begeleiden en vervolgens gezamenlijk realiseren, dat geeft Durk als projectleider veel voldoening. Gebouwen realiseren binnen de afgesproken kaders is iedere keer weer een dankbare uitdaging. Door een collectieve aanpak van onze opgave, ontstaat er altijd weer een fraai bouwwerk voor onze opdrachtgevers.

Serieus na denken hoe we gebouwen gaan bouwen voor de komende generaties is tegenwoordig een vereiste. Door gebruik te maken van materialen die reeds voorhanden zijn en materialen kiezen, welke later weer gebruikt kunnen worden, ben je circulair en verantwoord bezig. Binnen de projecten streeft Durk er naar om circulair- en duurzaam bouwen te optimaliseren.