jous-kantoor
JOUS architecten Joure
JOUS_kantoor Bouma 2 800x600
JOUS_kantoor Bouma 3 800x600

ENERGIENEUTRAAL KANTOOR JOURE

opdrachtgever Bouma Bouwadvies B.V. Joure
realisatie 2010
programma kantoorruimten
oppervlakte 400 m2

Dit kantoorpand te Joure is in eigen beheer door Bouma Bouwadvies ontworpen en gerealiseerd. Een eenduidig, rechthoekig volume wordt gekenmerkt door een strakke grafiek van de gevels. De combinatie van verticaal gemetselde gevelvlakken en glasstroken bepaald het beeld, wat voor zowel buiten als binnen een transparant beeld en lichte sfeer verzorgt. De grafiek van de buitengevels is doorgezet in het ontwerp van het interieur, wat zorgt voor zichtlijnen tussen de vertrekken onderling. De werkplekken zijn modern en door de glazen binnenwanden heel open en overzichtelijk.

Eén hoek van het gebouw is voorzien van een groot venster, waarachter de vergaderruimte ligt. Dit accent legt contact met de tegenoverliggende rondweg van Joure en biedt van binnen uit een inspirerende view over het water met natuurlijke oever naast het kantoor.

Dit kantoor is energieneutraal gemaakt door vele duurzame voorzieningen, zoals het gebruik van aardwarmte, de zonnepanelen op het dak, LED- verlichting met daglichtregeling en bewegingsmelders, WTW -balansventilatie, hoogwaardige isolatiematerialen en waterbesparende kranen. Door de toepassing van duurzame materialen is een onderhoudsarm kantoorpand bedacht welke geschikt is gemaakt voor aanstaande decennia’s.