NIEUWBOUW BRANDWEERKAZERNE TWELLO

opdrachtgever gemeente Voorst
realisatie in uitvoering
programma 4 stallingsplaatsen en ondersteunende ruimten
oppervlakte 576 m2 BVO

Ontdek de nieuwe brandweerkazerne in Twello, ontworpen met aandacht voor harmonie met de omgeving. Natuurlijke materialen en circulaire bouwmethoden creëren een inspirerende en functionele ruimte. Het exterieur van de doorrijkazerne weerspiegelt traditionele elementen, terwijl het interieur innovatieve en circulaire materialen combineert en ruimte biedt voor zelfexpressie van het korps.

Het ontwerp streeft naar volledige integratie in de omgeving, geïnspireerd door nabijgelegen boerderijen. Zwartbruine houten gevels voor de remise verwijzen naar traditionele boerderijschuren, terwijl metselwerk van het ondersteunende deel de verbinding met de woningen versterkt. Het terrein is ontworpen met oog voor biodiversiteit en groene inpassing, waarbij ecologische en recreatieve elementen zijn toegevoegd, zoals een wadi, graskeien op de parkeerplekken en een beweeg- en ontspanningstuin. De materialisatie is natuurlijk, onderhoudsarm, robuust en stoer, met aandacht voor wateropvang en praktische aspecten zoals parkeren en uitrukken.

Circulaire bouwmethoden, waaronder het gebruik van hout voor de hoofddraagconstructie en gevelbekleding, zijn toegepast om de ecologische voetafdruk te verkleinen en CO2-uitstoot te verminderen. Een positieve invloed op de sfeer van de kazerne en het welzijn van de gebruikers. Het interieur is functioneel en inspirerend, met natuurlijke materialen en stoere accenten die comfort en inspiratie bieden, terwijl de focus op beleving gebruikers aanmoedigt om zich thuis te voelen en zichzelf uit te drukken.

Kortom, de brandweerkazerne is een inspirerend bouwwerk waar de omgeving, duurzaamheid en gebruikerservaring samenkomen. Het ontwerp draagt bij aan een positieve leefomgeving en het welzijn van de gebruikers, terwijl het voldoet aan functionele eisen en klaar is voor de toekomst.

Andere gerealiseerde brandweerkazernes die door ons zijn ontworpen:
Brandweerkazerne Surhuisterveen
Brandweerkazerne Harlingen
Brandweerkazerne Oldebroek
Brandweerkazerne Didam
Brandweerkazerne Lemmer
Brandweerkazerne Abcoude