FEESTELIJKE START

Vandaag hebben de kinderen van basisschool It Haskerfjild het bouwproces feestelijk geopend, samen met van der Heide bouw en de voormalig onderwijswethouder Frans Veltman is een muur gezet. Over een tijdje krijgen de kinderen van CBS It Haskerfjild de gelegenheid om ook op het dak les te krijgen. Onderwijskoepel CBO Meilân groeit uit haar jasje. JOUS architecten is gevraagd om mee te denken in een ontwerp waar zowel basisschool ‘It Haskerfjild’ als het bestuurskantoor van CBO Meilân de toekomst mee in kunnen. Er is gekozen voor een groen lesplein op het dak van de nieuwe vergaderruimte van Meilân. Op dit lesplein zullen de kinderen buiten les kunnen krijgen in onderzoekend en ontdekkend leren, met name in natuuronderwijs. Voor de inrichting van dit lesplein, met grote tribunetrap voor presentaties en vieringen, denken de leerlingen uit de leerlingenraad en uit de groepen 6 en 7 mee in het ontwerp.

Lees verder over het project