KANTOOR MET DAKPLEIN GEOPEND

Wethouder Boelsma van de gemeente De Fryske Marren heeft afgelopen donderdagochtend het groene dakplein van CBS ‘It Haskerfjild’ geopend. Alle 300 kinderen van de basisschool kregen de gelegenheid om de nieuwe glijbaan uit te testen, die op het schoolplein is aangebracht. Eén voor één werden de kinderen uitgedaagd om via de tribunetrap naar boven te klauteren om vervolgens van de glijbaan naar beneden te roetsjen. Een mooi voorbeeld hoe het buitenspelen in het basisonderwijs op innovatieve wijze gestimuleerd kan worden.

’s Middags verrichtte de wethouder samen met de leerlingen, met het doorknippen van een lintje, de officiële opening van het vernieuwde bestuurskantoor van CBO Meilân.

Bekijk hier de beelden in de televisie-uitzending van
Omrop Fryslan televisie

Beluister het interview met JOUS architecten in de radio-uitzending van
Omrop Fryslan radio

Lees meer over dit project

foto door Niels de Vries, Leeuwarder Courant