RESPECT VOOR WAT IS

We zijn verheugd om een sterk verouderde boerderij in Terkaple te mogen verbouwen tot een karaktervol en modern woonhuis, waarmee de boerderij behouden blijft voor het Friese landschap. Een unieke plek gelegen aan open water, waar ogenschijnlijk de tijd de afgelopen jaren heeft stil gestaan. Nu onze architect Jos genoodzaakt is via online-vergaderen en videobellen de ontwerpen te bespreken met onze opdrachtgever, kun je alleen maar respect hebben, voor hoe het vroeger ging.

Met datzelfde respect, zal de functieverandering zich richten op een scherp contrast tussen het kenmerkende karakter van de boerderijschuur en de eigentijdse woonfunctie. Het contact met het friese landschap versterken we door de beslotenheid van de schuur te doorbreken. De gebinten en de indrukwekkende hoogte onder de kap wordt beleefbaar gemaakt omdat de bewoner zich ook verticaal door deze ruimte kan bewegen, met als climax de ‘uitzichtkamer’ op het Sneekermeer.

Naast de verbouwing van deze boerderij in Terkaple, houden we ons tegelijkertijd bezig met de verbouw van een boerderij in Reduzum. In Leeuwarden is de interne verbouwing van een boerderij al een tijdje gereed. Binnenkort kunt u meer lezen over deze boerderijen op onze website.