BRANDWEERKAZERNE OLDEBROEK

Na een lang voortraject is onlangs gestart met de nieuwbouw van de brandweerkazerne te Oldebroek. Aan de Zuiderzeestraatweg zijn de eerste activiteiten zichtbaar: het bouwrijp maken van de locatie, zodat voor de bouwvak de begane grondvloer gestort kan worden.

De nieuwe kazerne wordt volledig in hout gebouwd. Het gebouw krijgt schuine dakvlakken, waardoor duurzaamheidstoepassingen geïntegreerd kunnen worden in het ontwerp, zoals zonnepanelen en een groen dak. Door aandacht te schenken aan natuurinclusief bouwen wordt er in het ontwerp goed aangesloten bij het landschap. Het terrein wordt zorgvuldig en groen ingericht en de zichtlijnen naar het achterland worden behouden.

In deze energieneutrale brandweerkazerne met natuurlijke uitstraling zullen de brandweerlieden zich helemaal thuis voelen. Uiteraard zal het stoere karakter van de gebruikers zichtbaar worden in het ontwerp van de kazerne. Naar verwachting zal de kazerne Q1 van 2024 opgeleverd worden.

Lees hier meer over het project