DUBBELE MIJLPAAL

Doordat de werkdagen goed gevuld zijn vergeten wij wel eens stil te staan bij de behaalde mijlpalen. Een vergunning voelt al snel vanzelfsprekend. Omdat vorige week niet één maar twee vergunningen binnen zijn gekomen grijpen wij dit moment toch aan om er even kort bij stil te staan. Te weten:

Revitalisatie Dr. G.A. Wumkesskoalle te Joure
Nieuwbouw Kubuswoning te Stiens

Beide projecten sluiten goed aan bij de duurzame ambities die JOUS zichzelf gesteld heeft. Zo wordt in het geval van de Wumkesskoalle een goed functionerend schoolgebouw behouden van de sloop en wordt het met de revitalisatie klaargestoomd voor de toekomst. In het door JOUS aangereikte plan wordt de verbinding tussen binnen en buiten versterkt, waarbij het groen en groene materialen een prominente rol krijgen. En natuurlijk waar mogelijk worden materialen hergebruikt.

In het geval van de kubuswoning bevindt zich achter de stenen façade een duurzaam houten binnenschil. Deze houten geprefabriceerde schil zorgt niet alleen voor een snelle bouwtijd, het is tevens licht en gezond bouwen. Licht bouwen betekend een minder zware fundering. Bouwen met hout zorgt voor een CO2 reductie, en door zijn dampopen eigenschappen gezonder voor de bewoner.