particulier
- Vergezichten op het weiland kenmerken het karakter van dit nieuwe woonhuis, opgetrokken in metselwerk. De plint vouwt zich enerzijds rondom de besloten functies en opent zich anderzijds naar het Friese landschap. Invulling van deze plint is afwisselend open en gesloten om onderscheid te maken tussen uitzicht en privacy. De bijna volledig open gevel verbindt de woonruimten met buiten en waarborgt de beleving van het open landschap.
- Door het contrast tussen de historische boerderij en de twee inpandige woningen zo groot mogelijk te houden ontstaat er bij binnenkomst een compleet eigen identiteit. Zo stelt de woning zich ondergeschikt op ten opzichte van de boerderij, waarbij de bestaande gebinten zowel in de binnentuin als in de beleefbaar zijn. Door de inwendige glazen gevels prikken woonvolumes waarmee de beide woningen zich presenteren naar de binnentuin.
- Onder het mom van ‘bouwen met hout’, ontwierpen wij een volledig houten leefschuur, waarin het buitenleven voor de opdrachtgever wordt gestimuleerd. De nieuwe schuur staat achter de huidige woonboerderij en is naadloos ingepast in een doordacht tuinplan voor het gehele boerenerf.
- De woning in Joure is gebouwd in 1966, met de voor die tijd sprekende gele baksteen, witte houten kozijnen, bruine betonnen dakpannen en gemetselde schoorsteen. Door de tand des tijds is zij toe aan een renovatie en vanwege de eisen van de moderne tijd is een restyling en uitbreiding op z’n plaats.
- In het nieuwbouwplan Steenslân te Stiens hebben wij deze moderne kubuswoning ontworpen. Uitgangspunten voor de opdrachtgever is het zoeken van de grenzen binnen richtlijnen bestemmingsplan. Als doel op de kavel een zo efficiënt mogelijk volume te creëren, kostentechnisch en functioneel. Natuurlijk binnen een sterke architectonische jas
- Dit gebouw bestaat volledig uit hergebruikte materialen, welke een plek bieden aan mens en dier. Om gezamenlijk de plek waarin men woont te onderhouden en de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Een plek, welke voorziet in zijn eigen levensbehoefte en geen afval produceert. Deze uitgangspunten zijn leidend voor het ontwerp voor dit aardehuis.
- Kenmerkend voor het ontwerp is de dubbelzijdige oriëntatie op de woonstraat en het rietlandschap. Een gevouwen, zinken dak en robuust gemetselde kopgevels versterken deze gerichtheid. Ondergeschikte volumes zijn omhult met houten planken, welke in combinatie met de houten lamellen en -draagconstructie het exterieur een warme, natuurlijke uitstraling geeft. De gekozen architectuur en inrichting van de kavel vertoont een mentale overgang in de woonbeleving; van de straat naar het riet, van hectiek naar rust.
- Op inbreidingsplan “it Aai” te Lekkum worden zes nieuwe particuliere woningen gebouwd. De verkaveling en de verschijningsvorm van de woningen is geïnspireerd op het ‘erf wonen’. Gekozen is voor een ruim opgezet ensemble van robuuste schuurwoningen, gekenmerkt door hun archetypische hoofdvorm, natuurlijke materialisering en eigen plattegrond. De situering van de woningen zorgt voor een prettige beslotenheid van een gezamenlijk en groen erf
- Deze woning is ontworpen met een optimale oriëntatie op de zon. Het huis wordt voorzien van grote raampartijen, waardoor volop gebruik gemaakt wordt van binnenvallend daglicht om voordeel te halen op besparing van energie. De afwisseling met kleine ramen zorgt voor een gevelbeeld en zorgen voor meer privacy in ruimtes waar dat gewenst is. Vestibulum sed sapien nec urna egestas consequat. Vestibulum tincidunt libero eleifend, viverra purus ac, fermentum lacus. Nulla dui diam, faucibus sed iaculis et, aliquet eu